Obyvateľov osady Žehra rozhnevali chýry, že nedostanú sociálne dávky

10.01.2009 Levoča

Žehra 10. januára (TASR) - Obyvateľov osady v Žehre v susedstve Spišského hradu rozhnevali chýry, že nedostanú sociálne dávky po tom, ako banky zablokovali prístup k obecným účtom bývalému starostovi Mariánovi ...
Rómovia zo Žehry dnes tlmočili svoje obavy pred kamerami televíznych štábov na protestnom zhromaždení. Zrejme si osvojili názor Mižigára, ktorý prišiel na stretnutie s právnymi zástupcami a s dodávkou pekárenských výrobkov. \"Dnes vám môžem so stopercentnou istotou povedať, že vaše rodinné prídavky a sociálne dávky sú ohrozené. Všetky obecné účty boli zablokované nezákonným postupom. Vyzval som preto podnikateľa pána Tkáča, aby vám pomohol s chlebom a rožkami, \" povedal Mižigár.
František Hadušovský, ktorý viedol obec pred ostatnými komunálnymi voľbami a po doručení verdiktu Ústavného súdu sa vracia do úradu, pre TASR povedal, že ide o divadlo a obavy občanov sú neopodstatnené. \"Hneď v pondelok 12. januára urobíme nové podpisové vzory a situáciu vyriešime\". O sociálne dávky sa vôbec nemusia obávať. Navyše štatút osobitného príjemcu sa vzťahuje len na niekoľko tamojších rodín, ostatní dostávajú jednotlivé dávky priamo.
Ústavný súd SR vyhlásil komunálne voľby v Žehre za neplatné na neverejnom zasadnutí 17. septembra 2008.
Obec Žehra má asi 1800 obyvateľov. Nové voľby sa majú konať v apríli.
 

Vyberte región